Gheelamania 2022

Gheelamania neemt je dit keer niet mee op een reis door de tijd, maar brengt het ontroerende, hedendaagse verhaal van de invloed van Dimpna op Geel en de Geleneraren. Aan de hand van een spel in een spel word je meegezogen in het leven van Sofie, die net zoals Dimpna haar eigen weg zoekt.

Terwijl de legende van de heilige Dimpna tijdens de repetities naar haar hoogtepunt gaat, evolueren ook de levens van de moderne personages. De verschillen zijn minder groot dan je zou denken. Zo krijgt Sofie plots te maken met haar vader, waarvan ze hoopte dat hij uit haar leven verdwenen was. Ook zij kan de confrontatie niet vermijden. De Ierse koning maakte een einde aan Dimpna’s leven, maar dat was voor Geel meteen een nieuw begin. Hoe zit dat met Sofie?

De nieuwe GheelaMania is een statement, een getuigenis: de geest van Dimpna heerst nog altijd in Geel, wíj zijn Dimpna! Zorgzaam met mekaar omgaan, mekaar aanvaarden en samen een mooie gemeenschap vormen, dát is de ziel van Geel. Daarbij draaien we onze hand niet om voor een pakkende show en een verbluffend spektakel. Op dat vlak zet GheelaMania IV weer een stap verder. In mei 2022, niet te missen!